fbpx Blog Dave de Vries | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Blog Dave de Vries

Mededeling: In verband met aanhoudende slechte weersomstandigheden zijn wij helaas dit seizoen niet meer in de gelegenheid om onze ijsbaan op te bouwen. Onze ijsfaciliteiten zijn derhalve gesloten voor de rest van het winterseizoen. Wij hopen op uw begrip.
Blog Dave de VriesMaak kennis met onze nieuwe blogger27-07-2015

Dave de Vries

De afgelopen jaren heeft Obstacle Running zich steeds verder ontwikkeld. Dat zie je terug in het aantal runs wat er jaarlijks in binnen- en buitenland wordt georganiseerd. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat deze activiteit binnenkort echt de sportstatus zal krijgen. Misschien zien we Obstacle Running over een paar jaar wel terug op de Olympische Zomerspelen. Dat de sport groeiende is zie je ook terug in het aantal mensen die de sport beoefenen vanuit het oogpunt om er mogelijk binnen een aantal jaar hun werk van te kunnen maken. Ook in Nederland zijn een aantal mannen en vrouwen serieus met Obstacle Running aan de gang. Vandaag stellen we één zo'n sporter aan jullie voor: Dave de Vries, eigenaar van CrossXvest. We stelden hem een aantal vragen, die je hieronder kunt teruglezen.

Wie is Dave de Vries?

Ik ben 27 jaar oud en woonachtig in Noord-Holland. Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met sporten. Tijdens mijn jeugd heb ik o.a. met voetbal en fitness een basisconditie opgebouwd. In die periode kwam ik er via school sportwedstrijden achter dat het neerzetten van prestaties in sport echt een grote drive voor me was. Na mijn schoolperiode heb ik gewerkt bij Defensie, waar ik de meeste fysieke en mentale vooruitgang heb weten te boeken.

Hoe ben je bij Obstacle Running betrokken geraakt?

Een aantal jaar geleden schreef ik mezelf in voor de Strong Viking Run in Wijchen. Daar werd ik geïnspireerd door de deelnemers in het ODIN-startvak. Allemaal hele fitte mannen en vrouwen die zo snel mogelijk 19-km aan obstakels gingen trotseren. Vanaf dat moment heeft Obstacle Running me niet meer losgelaten en ben ik specifiek gaan trainen voor de runs. Dat doe ik inmiddels op verschillende locaties (waaronder bij het Obstacle Parcours van Flevonice), altijd met een CrossXvest. Als ik nu meedoe aan de runs probeer ik bij de top-3 te eindigen. En daar stopt mijn ambitie niet. Ik hoop dat de sport zich dusdanig doorontwikkelt dat ik binnen een paar jaar van een hobby m'n werk kan gaan maken. Dat zou betekenen dat Obstacle Running lonend is voor de mannen en vrouwen die het professioneel beoefenen. Belangrijk is dat er dan voor deze groep sporters een prijzenpot beschikbaar komt tijdens evenementen.

Je bent de eigenaar van CrossXvest. Kun je ons uitleggen wat een CrossXvest is en hoe je op het idee bent gekomen?

Een CrossXvest is eigenlijk ik niks anders dan een gewichtsvest. Tijdens een uitzending met Defensie kwam ik erachter dat ik op zoek was naar meer uitdaging. Op uitzending draag je veel bepakking en uitrusting, daar werd ik ontzettend fit door. In m'n vrije uren ging ik trainen met scherfvesten en ontwikkelde ik eigen oefeningen met o.a. autobanden, zandzakken en touwen. Nadat ik een landelijk onderzoek las waaruit bleek dat een relatief grote groep mensen op zoek waren naar sportieve resultaat en uitdaging ben ik gestart met de ontwikkeling van CrossXvest.

Dave de Vries

Wat zijn de voordelen van trainen met een CrossXvest?

Het trainen met een CrossXvest heeft eigenlijk 2 grote voordelen. Om te beginnen dient het als mentale boost, door het extra gewicht zet je voor jezelf nieuwe (sportieve) doelen. Daarnaast heeft het trainen met een CrossXvest ook nog 4 belangrijke fysieke voordelen:

1. Toename van kracht en spiermassa                 Indien je al goed bent getaind is het soms moeilijk om extra kracht of spiermassa te realiseren. Met een CrossXvest geef je jouw lichaam nieuwe impulsen en dus de mogelijk om verder te groeien
2. Gewicht verliezen Door de extra gewichten verbruikt jouw lichaam extra veel energie bij het doen van dezelfde activiteit zonder vest. Mits jouw energie inname (voeding) lager ligt dan jouw energie verbuik verlies je dus gewicht.
3. Verbetering van conditie Jouw uithoudingsvermogen wordt extra gestimuleerd door het extra gewicht wat je mee moet nemen tijdens jouw hardloopsessies.
4. Rug sterker maken Uit onderzoek door de Universiteit van Oregon is gebleken dat trainen met een gewichtsvest bijdraagt aan het behoud van de botdichtheid, wat positief nieuws is voor iedereen die lijdt aan Osteoporose

Voor wie is het geschikt om te trainen met een gewichtsvest?

Omdat het gewichtsvest afstelbaar is per kilogram is het eigenlijk geschikt voor elke actieve sporter, van beginner tot gevorderd. Denk hierbij aan wandelaars, leden van Bootcamp / Crossfit clubs en sporters (bijv. voetballers) die het kunnen gebruiken tijdens hun training. Daarnaast heb ik ook klanten uit andere segmenten, zoals mountainbiken, atletiek, rugby en (wand)klimmen. Het vest is ondanks het gewicht wat erin zit toch heel comfortabel en ook zeer makkelijk te vervoeren.

Waar zie je CrossXvest over 3 jaar staan?

Momenteel zijn we vooral goed vertegenwoordigt in Nederland, Duitsland en België. Daar willen we ons marktaandeel verder gaan uitbreiden. Voor ons zijn Engeland en de VS echte potentiële groeimarkten. In deze landen is Obstacle Running al behoorlijk groot en we merken dat vanuit de fanatieke deelnemers echt een behoefte is in innoverende trainingsmiddelen. Over 3 jaar zouden we graag deze 2 markten en overige landen in Europa betreedt hebben. In die zin hoop ik dat we CrossXvest mee kunnen laten groeien met de ontwikkeling van Obstacle Running en sportief bewustzijn onder mensen.

Vanuit zijn expertise als ervaren Obstacle Runner zal Dave de komende maanden gaan bloggen voor Flevonice. Via de blogs van Dave kom je o.a. meer te weten over techniek, trainingsmiddelen en methodes en gear. Wil je daar meer over weten? Kom de komende maanden dan regelmatig terug naar de site van Flevonice of volg ons via onze social kanalen.

Flevonice vandaag:
Flevonice is vandaag gesloten.
7° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2020. Alle rechten voorbehouden.