fbpx Blog Michaelrobbert Brans | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Blog Michaelrobbert Brans

Mededeling: In verband met aanhoudende slechte weersomstandigheden zijn wij helaas dit seizoen niet meer in de gelegenheid om onze ijsbaan op te bouwen. Onze ijsfaciliteiten zijn derhalve gesloten voor de rest van het winterseizoen. Wij hopen op uw begrip.
Blog Michaelrobbert BransHet inspirerende verhaal van een Obstacle Runner16-07-2015

Bedankt dat je de moeite neemt om mijn eerste blog te lezen. De komende maanden zal ik bloggen over mijn nieuwe passie Obstacle Running. Zelf ben ik 3x intensief bestraald na constatering van kanker in mijn been en de gevolgen daarvan merk ik nog elke dag. Als gevolg van de ziekte en behandelingen is mijn rechterbeen, bekken en heup geamputeerd. Na een lang revalidatieproces kan ik nu zelfstandig en gezond door het leven gaan. 

Passie gevonden

Ik heb mijn sport gevonden in Obstacle Course Running, en de liefde voor modder is nog nooit zo groot geweest. Niet alleen voel ik me "one of the guys", ook ben ik niet de enige die het zwaar heeft. Toch moet ik stiekem elke keer weer grinniken als ik iemand hoor vloeken en tieren dat het zo zwaar is. Het moment dat ik deze deelnemers dan voorbij loop geeft mij dat nog meer energie om door te gaan. Als ik dan even omkijk is er ineens niets meer aan de hand en roepen ze vaak meteen RESPECT! Dat laatste heb ik wel weten te waarderen en elke run weer absorbeer ik deze mooie woorden en geef het mij de kracht om door te blijven gaan.

Trainen met een doel

Ik wil mijzelf blijven uitdagen en ontwikkelen. Daarom heb ik besloten om op 16 juli 2016 de Ben Nevis te gaan beklimmen op krukken en één been. Yep, voor mij zal dit de meeste vette challenge zijn in m'n jonge sportieve carrière. Ik zal de eerste zijn met een volledig been, bekken en heupamputatie die deze berg zal gaan bewandelen. Een gezonde wandelaar loopt dit in ongeveer 10 uur (heen en terug). De verwachting is dat ik er tussen de 14 en 17 over zal gaan doen. Samen met Dave de Vries van CrossXvest zijn we druk bezig met het samenstellen van een trainingsplan voor dit jaar. Voorbereiding is nodig om zonder problemen deze berg te beklimmen en ook weer zonder problemen beneden te komen. 

Mijn trainingen werk ik af op het Obstacle Parcours van Flevonice in Biddinghuizen onder begeleiding van Dave de Vries en Frank van Lieshout. Dit doe ik met een gewichtsvest van CrossXvest. Voor het herstel kan ik gebruik maken van de diensten van Altius Sportfysio uit Zeewolde en Gotspe Design zal voor mij foto- en videoupdates maken voor op social media.

Fondsen werven

Wat het nog leuker en bijzonder zal maken is dat ik geld zal gaan inzamelen voor het Revalidatie- en Verbeetenfonds. Het Revalidatiefonds zorgt voor toegankelijke revalidatie en vooral het stimuleren van zelfstandigheid. Het Verbeetenfonds doet onderzoek naar de effecten van radiotherapie bij kankerpatiënten. Samen gaan we de komende weken werken aan een goed en sterk fondsenwervingsplan en hoop ik het komende jaar veel donaties te mogen ontvangen voor deze doelen.

Na mijn vakantie zal deze challenge een grote plek innemen in mijn dagelijkse leven. Ik hoop dat mijn actie veel mensen zal gaan bereiken en inspireren om te doneren. Want mijn grootste boodschap is en blijft dat een handicap geen beperking hoeft te zijn!

Sinds mei 2015 heeft Flevonice er een nieuwe ambassadeur bij: Michaelrobbert Brans. Het verhaal van Michaelrobbert is ongelofelijk inspirerend. Aan het begin van deze eeuw werd er tot drie keer toe kanker geconstateerd in z'n rechterbeen. Door de intensieve behandeltrajecten met bestralingen heeft hij zijn rechterbeen verloren. Maar dat stopt hem niet om sportieve uitdagingen aan te gaan. Afgelopen jaar vond hij een nieuwe passie in Obstacle Running. En nu gaat hij zich voorbereiden op een ultieme sportieve prestatie, het beklimmen van de 1.344 meter hoge Ben Nevis in Schotland. Zijn voorbereiding voor deze ongelofelijke prestatie doet hij op het Obstacle Run Parcours van Flevonice. De komende maanden volgen wij Michaelrobbert in zijn weg naar succes. Dit was zijn eerste blog.

Flevonice vandaag:
Flevonice is vandaag gesloten.
7° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2020. Alle rechten voorbehouden.