Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Humans of Flevonice:

Michaelrobbert Brans
Humans of Flevonice: Michaelrobbert BransOne leg obstacle runner beklimt hoogste berg van Schotland08-02-2016
Per jaar gaan 100.000 valide hikers een pittige uitdaging aan, het beklimmen van de 1.344 meter hoge Ben Nevis. Michaelrobbert Brans gaat deze hoogste berg van Schotland beklimmen in 2016. Maar voor hem is het net even wat anders. Hij gaat namelijk omhoog met één been, op krukken en met een zes kilo extra gewichtsvest. Hij hoopt de beklimming te realiseren binnen zeventien uur. In Humans of Flevonice deze week vroegen wij Michaelrobbert, the one legged obstacle runner, naar zijn voorbereiding van het beklimmen van de gevreesde 'Beinn Nibheis'. Letterlijke vertaling in het Schots: kwaadaardige berg'.  
 

Michaelrobbert, waarom heb je voor een sportieve uitdaging gekozen?

"Met het Ben Nevis avontuur wil ik een boodschap overbrengen: Laat je handicap geen beperking zijn. Ik wil graag iets doen wat veel mensen nog niet hebben gedaan. Iets wat mij uitdaagt en iets waarvan ik later kan zeggen:  dat  heb ik maar mooi gedaan! Ik ontmoette Dave de Vries,  de man achter CrossXvest. Het CrossXvest is een gewichtsvest voor sporters die meer uitdaging zoeken. Het dragen van dit vest zorgt voor inspanning van meer spieren en het verbranden van meer calorieën. CrossXvest organiseert de Ben Nevis Xpedities. Ik vroeg hem of dit avontuur voor mij haalbaar is. Vrij snel hebben wij besloten dit te gaan doen."

Welke partners heb je aan jouw avontuur gekoppeld?  

"Ik ga dit avontuur aan voor het Verbeeten Fonds en Revalidatiefonds om geld op te halen voor onderzoek naar kanker en nieuwe revalidatieprojecten & technieken. Zelf ben ik in mijn leven nauw betrokken geraakt bij deze organisaties. Het Revalidatiefonds streeft naar een zo zelfstandig mogelijk leven met een beperking. Aangezien voor velen de stap naar zelfstandigheid nog ver weg is, steun ik dit fonds.  Daarnaast ben ik ook lid van Team no Limits, het ambassadeursteam van het Revalidatiefonds. Wij laten zien dat wij ons niet laten remmen door onze handicappen en doen mee aan grensverleggende sportevenementen. 

Met deze uitdaging en beklimming wil ik ook geld inzamelen voor onderzoek en verbetering van behandelingen bij kanker. Jaarlijks worden er landelijk veel kankeronderzoeken gestart en veel van deze onderzoeken zijn lange termijn onderzoeken en zullen in sommige gevallen niet direct beschikbaar zijn voor de patiënt. Het Verbeeten Fonds heeft als doel om onderzoeksresultaten binnen drie jaar operationeel te gebruiken!  

Inmiddels hebben diverse partijen zich aangesloten bij de uitdaging, dankzij deze sponsors is de expeditie mogelijk gemaakt: Flevonice, Tricorp BV ( Willem II, Eredivisie voetbalsponsors), Altius Sport Fysio, CrossXvest, Gotspe Design, Vanlieshoutdoor, Etchrock, Tegeldepot, 3DPharmXchange, Kamer Orthopedie, Megadump Nunspeet, Flexyz BV, Syntech Nutrition, Sistrans Logistiek, TVA Solutions en Cloudvisuals. Omroep Flevoland gaat zelfs mee naar Schotland om een documentaire te maken in samenwerking met Cloudvisuals!"

Hoe bereid je je voor op het beklimmen van de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk? 

"Naast mijn eigen trainingen , train ik elke week drie uur bij Test- & Trainingscentrum Altius in Zeewolde. Daarnaast loop ik minimaal 2x per week drie tot vijf kilometer. Ik zorg dat ik de juiste voeding binnen krijg met hulp van sponsor Syntech Nutrition. Binnenkort ga ik met CrossXvest naar het Spaanse eiland La Palma om daar te trainen.

Op dit moment kamp ik met een overbelasting in mijn arm dankzij een disbalans in mijn schouderkom, maar ik hoop hier snel weer bovenop te komen. Dan hoop ik ook mijn training bij Flevonice te hervatten. Hier wil ik, naast kracht en conditietrainingen, vooral veel kilometers maken. Mijn doel is om eind maart minimaal zeven uur te lopen! In aanloop van de Ben Nevis Xpedtie zal ik mijn trainingen opvoeren door obstacles mee te pakken voor meer kracht!"

Uit welke teamleden bestaat het Ben Nevis avontuur?

"Wij zullen met in totaal acht personen de uitdaging aan gaan, ik zal ze even voorstellen. Geweldig om dit samen met mijn vader Bert mee te kunnen maken, hier zullen we op de top wel even bij stil staan. Ingrid, sport fysio die er tevens voor zal zorgen dat ik 100% voorbereid ben. Dennie, niet zomaar een vriend, we kennen elkaar al 29 jaar! Frank, onze instructeur, zonder Frank geen veilige tocht naar de top. Eddy, die lust de Ben Nevis rauw en is daarnaast ook een geweldige motivator. Dave van Gotspe, bedenker van het plan en organisator van de expeditie. Douwe van Gotspe, een creatief kanon en fotograaf tijdens de tocht! En natuurlijk ikzelf, op één been en krukken. Ben Nevis here I come!"  

Check de video hierboven over het inspirerende verhaal van Michaelrobbert Brans en zijn uitdaging! Wil je meer te weten komen over Michaelrobbert en zijn ontwikkelingen in de Ben Nevis Xpeditie, of zijn initatief steunen? Klik hier om zijn website te bezoeken!

 

Flevonice vandaag:
Vandaag open van: 09.00 - 21.00
1° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2018. Alle rechten voorbehouden.