Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Maand van de watersport

Bij Flevonice
Maand van de watersport bij FlevoniceOntdek onze activiteiten!02-05-2017

sportflevo.nl - maandvdwatersport_logo_rgb_medium.png

Mei 2017 is de Maand van de Watersport in Flevoland. De maand heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende Flevolandse watersportmogelijkheden.

Waarom ‘Maand van de Watersport’?

Flevoland is ontstaan uit de voormalige Zuiderzee. Het overgebleven water rondom Flevoland, bestaande uit het IJsselmeer, het Markermeer en de Randmeren, biedt diverse mogelijkheden voor allerlei soorten watersport. In de maand mei, de start van het watersport seizoen, laten Flevolandse watersportverenigingen en -bedrijven met verschillende evenementen en acties zien hoe divers de mogelijkheden zijn om te watersporten in Flevoland. Dit wordt gezamenlijk in de markt gezet onder de naam ‘Maand van de Watersport’. Bezoekers kunnen op een eenvoudige manier kennis maken met het watersportaanbod van Flevoland. 

Brede samenwerking  

Watersport is door de Provincie Flevoland aangewezen als kernsport om Flevoland te profileren als watersportprovincie. De ‘Maand van de Watersport’ is een initiatief van Sportservice Flevoland waarbij breed wordt samengewerkt met diverse organisaties. Watersportverenigingen en -bedrijven in Flevoland zijn druk bezig met het organiseren van (nieuwe) evenementen en het ontwikkelen van acties variërend van proeflessen, opendagen.

Activiteiten bij Flevonice

Wakeboarden: 

Flevonice biedt jou, in samenwerking met Waterski De Harder, de unieke mogelijkheid om het wakeboarden perfect onder de knie te krijgen. Het programma bestaat uit 2 delen. Het eerste deel van het programma bestaat uit een basiscursus wakeboarden op de wakeboard baan bij Flevonice van 20 minuten. Na de lunch (bij de prijs inbegrepen!) start het tweede gedeelte van het programma bij waterskibaan de Harder. Hier mag je 10 minuten lang jouw, inmiddels wakeboard skills laten zien achter de boot!

Klik hier voor meer informatie over de wakeboard actie!

Stand Up Paddleboarding:

What'SUP!? Stand Up Paddleboarding (ook wel suppen of peddelsurfen) is een vorm van golfsurfen op een supboard. Suppen is fun, gemakkelijk en (als jij dat wilt) een full body workout! Tijdens deze vorm van bewegen balanceer je op een surfplank en peddel je jouw weg door het water. Het supboard is een stuk breder dan een surfboard, zodat het gemakkelijker is om in evenwicht te blijven. Deze populaire sport is laagdrempelig, veelzijdig en daarom geschikt voor jong en oud!

Klik hier voor meer informatie over de SUP actie!

Waterstormbaan:

Pak je zwemkleding in voor een dagje Waterstormbaan! Trotseer alle klimobstakels, roetsj van hoge glijbanen naar beneden en balanceer over smalle balken. Een leuk dagje uit met familie en vrienden. Bekijk hieronder alle informatie over de Waterstormbaan van Flevonice. Een sessie Waterstormbaan duurt 30 minuten. Voordat je begint krijg je uitleg van onze instructeur en geven we je een zwemvest en eventueel een wetsuit bij koudere temperaturen. Tijdens de sessie kun je glijden van glijbanen, klim obstakels trotseren en balanceren over smalle balken. Na 30 minuten wisselt de groep en kun je nog even lekker zwemmen in onze vijver. Wist je dat Flevonice nog veel meer activiteiten heeft voor kids? Daarom zijn wij een ideale locatie voor een kinderfeestje. Ben jij binnenkort jarig en nog op zoek naar een leuke plek voor je kinderfeestje? Kom dan naar Flevonice! 

Klik hier voor meer informatie over de waterstormbaan!

Aquapark overzicht

We zien je graag tijdens de maand van de watersport bij Flevonice!

Flevonice vandaag:
Vandaag open van: 11:00 - 19:00
24° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2018. Alle rechten voorbehouden.