Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Op één been naar de top van Schotland

Om geld op te halen voor het Verbeeten Fonds en het Revalidatiefonds
Op één been naar de top van SchotlandOm geld op te halen voor het Verbeeten Fonds en het Revalidatiefonds22-07-2016

'There will be obstacles but with hard work there are no limits.' Michaelrobbert Brans, ambassadeur van Flevonice, en de uitspraak Veni, Vidi, Vici gaan hand in hand met elkaar. In 1995 kreeg Michaelrobbert kanker, met als gevolg een amputatie van zijn rechterbeen. Nu, na 20 jaar strijden, is hij genezen verklaard en kan hij weer zelfstandig leven en functioneren. Dat hij zijn handicap niet ziet als een beperking bevestigde hij op 16 juli 2016. Afgelopen zaterdag stond Michaelrobbert namelijk voor de challenge van zijn leven: het beklimmen van de hoogste berg van Schotland en de UK! Wij stelden Michaelrobbert een aantal vragen over deze intensieve ervaring. Foto's uit dit artikel zijn gemaakt door Douwe Siesling van GotspeDesign.

Pieken voor het goede doel

Voor valide hikers is de beklimming van de Ben Nevis vaak al een stevige wandeling, maar voor Michaelrobbert een extreme uitdaging. Met deze beklimming heeft hij geld ingezameld voor onderzoeken naar behandelingen bij kanker en het streven naar een zo zelfstandig mogelijk leven met een beperking. Hiernaast wilde hij meer bekendheid geven voor de geweldige doelen: het Verbeeten Fonds en Revalidatiefonds. 

De weg naar het dak van Schotland

Michaelrobbert heeft deze klim als geweldig ervaren. Vanwege het omgeslagen weer, moest de planning iets omgegooid worden. Om 4:00 uur is Michaelrobbert met zijn team gestart aan de klim. De start verliep rustig, maar na 100 meter kwamen zij erachter dat het een zware wandeling zou worden. Omdat de klim erg zwaar was en er veel energie verbruikt zou worden, werd er onderweg veel gegeten en niet te lang stilgestaan. 400 meter voordat de groep bij de top aankwamen sloeg het weer om.

'Toen ik eenmaal aankwam bij de top, heb ik er maar 5 minuten opgestaan, het was te gevaarlijk. Hierna begon de klim naar beneden, waar wij 4 uur over hebben gedaan. Dit bleek nog aardig zwaar te zijn. Onderweg ben ik nog gevallen, ik gleed van de stenen weg, waarna mijn energie helemaal leeg was. Beetje bang in de benen ben ik naar beneden gelopen. Het was echt zwaar en na 10 uur kwam ik beneden aan.' 

Met deze klim wilde jij de boodschap ‘Laat je handicap geen beperking zijn’ overbrengen. Hoe is dit ontvangen door jouw omgeving?

'De dagen voor en (zeker) na de klim zijn er meer dan 1.000 berichten ontvangen. Voor en tijdens de klim ben ik nog gebeld door Radio 538 en heb ik mijn verhaal verteld in de Coen & Sander Show. Ook op Radio Veronica heb ik een interview gegeven. Niet alleen lokale kranten, maar ook de grotere dagbladen, als het AD, hebben mijn verhaal opgepakt. Hiernaast zijn mijn social media kanalen (@myoneleggedlife) volgelopen. Het doelbedrag van €10.000 euro dat ik wilde verzamelen is helaas niet gehaald, maar door de PR die het heeft opgeleverd is het een groot succes geweest!'

Met deze beklimming wilde je geld ophalen voor onderzoek en betere behandelingen bij kanker. Heb je het bedrag binnen waar je op had gehoopt?

'Nee, inmiddels iets meer dan €4.000. Dit vind ik zeker geen probleem, de awareness voor de fondsen is enorm geweest. Meer en betere PR kunnen we niet krijgen en dit hadden we zeker niet verwacht. Hiernaast gaat Omroep Flevoland in september een vijfdelige serie uitzenden over de boodschap die ik wil uitdragen. Hiernaast komt er met Kerst een documentaire, de PR is dus niet alleen tijdens deze klim gebleken.'

Met deze klim heeft Michaelrobbert een persoonlijk deel afgesloten. Hij gaat nu genieten en in december weer aan de bak. Volgens Michaelrobbert was dit avontuur ‘A personal challenge I will never forget’. In 10 uur tijd heeft hij de top van de Ben Nevis Mountain, 1400 m, bereikt. Het doelbedrag van € 10.000 is nog niet bereikt, wil jij hier aan bijdragen en Michaelrobbert steunen bij deze challenge? Klik hier om naar zijn website te gaan!  

Flevonice vandaag:
Vandaag open van: 09.00 - 21.00
1° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2018. Alle rechten voorbehouden.