fbpx Waterstormbaan mag open blijven met Blauwalg | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Waterstormbaan mag open blijven

Mededeling: Flevonice zal gedurende 2020 gesloten blijven voor publiek
Waterstormbaan mag open blijven met BlauwalgFlevonice en het Waterschap houden de waterkwaliteit scherp in de gaten.17-07-2018

Het Waterschap Zuiderzeeland heeft tijdens een routineonderzoek een blauwalg aangetroffen in het zwemwater van Flevonice en heeft een blauwalg waarschuwing afgegeven. De concentratie levert geen direct gevaar op als er in het water gezwommen wordt. De wateractiviteiten zoals wakeboarden, tuben, de waterstormbaan en het Stand Up Paddleboarding van Flevonice blijven open. 

Het water in de zwemvijver van Flevonice komt vanuit een natuurlijke bron die zeer schoon en helder water afgeeft. Blauwalg ontstaat in periodes van warm weer in water dat veel voedingsstoffen bevat. Het Waterschap Zuiderzeeland geeft drie type meldingen. De Blauwalg waarschuwing is de lichtste variant, gevolgd door een negatief zwemadvies en een zwemverbod.

Flevonice en het Waterschap houden de waterkwaliteit scherp in de gaten.
“Wij nemen geen risico, bij een negatief zwemadvies gaan onze wateractiviteiten dicht en bieden wij leuke alternatieve activiteiten aan” aldus directeur Maarten van der Ven.

Flevonice raadt bezoekers met een verminderde weerstand af om te zwemmen in het water en deel te nemen aan de wateractiviteiten. Voor overige bezoekers is het geen enkel probleem om gebruik te maken van de Waterstormbaan en andere water activiteiten.

Flevonice vandaag:
Flevonice is vandaag gesloten.
17° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2020. Alle rechten voorbehouden.