fbpx Het verhaal achter ons menu | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu
E-tickets
Flevonice is vandaag gesloten.

Het verhaal achter ons menu

Onze regionale partners aan het woord over hun passie
Mededeling: Flevonice zal gedurende 2020 gesloten blijven voor publiek
Nu op het park:
Flevonice is vandaag gesloten.
15° graden
Het verhaal achter ons menu Onze regionale partners aan het woord over hun passie

Om bezoekers heerlijke maaltijden voor te kunnen schotelen, benadert Flevonice partners voor producten uit de regio. In deze blog lees je over de oorsprong van de kaas, het brood, de groenten en de eieren die je terugvindt op onze menukaart. 

ARD VAN KAASBOERDERIJ DE POLDERZOOM

Ard van Wees groeide letterlijk naast de kaastobbe op. Sinds zijn derde woont Ard op de Kaasboerderij de Polderzoom in Dronten. Sinds 2000 is Ard de vierde generatie die kaas maakt. Kaas maken zit dus absoluut in het bloed! Op dit moment houdt de Polderzoom 175 melkkoeien die ongeveer 200 dagen per jaar buiten grazen in de groene weide. In de winter en bij slecht weer staan de koeien in de stal waar ze aan niks ontbreekt. Voor elke koe is er een ligbox en er is ten alle tijden vers voer en drinkwater aanwezig.

Ard vindt het belangrijkste dat de organisatie in balans is wat betreft alle factoren die rondom de koe spelen. Ard gelooft dat pas dan de beste melk en de lekkerste kaas tot stand komt. Ongeveer 80% van de kaas van de kaasboerderij is Boerenmeshangerkaas; deze kaas wordt officieel verkocht op de weekmarkt door heel Nederland. 20% blijft in de regio bij plaatselijke horecaondernemers, zo ook nu bij Flevonice. Ard is erg trots op de verkoop van zijn kaas bij Flevonice en gelooft dat dit streekproduct genoeg energie geeft om binnenkort een nieuw baanrecord te schaatsen! Klik hier voor meer informatie over Kaasboerderij de Polderzoom.

JAN-AART VAN BAKKERIJ SCHULD

Jan-Aart noemt het vak bakker een ambacht in de puurste vorm. Kwalitatief perfect en super vers brood ontstaat alleen als de bakker er liefdevol mee omgaat. Het deeg moet bereid worden met zorg & aandacht en de tijd krijgen om op smaak te komen... Dan krijg je echt lekker brood. Bakkerij Schuld maakt gebruik van graan uit eigen teelt. Dit graan groeit op de velden in en rond Oldebroek en met de eigen houten molen wordt het graan gemalen tot meel. Met de bekroonde Oldebroeker broden heeft Bakkerij Schuld dus de gehele keten in eigen beheer en dit maakt het brood uniek in Nederland.

In de bakkerij in Oldebroek wordt alles vers bereid, elke dag opnieuw en zes dagen per week. Wanneer de meesten nog liggen te slapen, begint de bakker al met het bereiden van het verse brood, gebak, taarten en koeken. Jan-Aart kiest ervoor om uitsluitend met ambachtelijke recepturen te werken, vaak nog uit de tijd van grootvaders. Reken maar dat dit de smaak ten goede komt!  Puur, eerlijk en ambachtelijk. Klik hier voor meer informatie over Bakkerij Schuld.

CAROLIEN VAN BIO ERF 17

Als jonge ondernemer is Carolien dag en nacht met het bedrijf bezig om het te optimaliseren en het beste eruit te halen. Samen met haar man, John, is zij verantwoordelijk voor de Bio Erf 17. John is verantwoordelijk voor de producten van de onderneming en Carolien onderhoudt het contact met de bedrijven die de producten willen afnemen. Zij ziet haar werk niet als een beroep, maar als een passie die zij elke dag mag uitvoeren. Het mooiste moment vindt zij telkens weer als de producten worden afgeleverd om naar de afnemer te gaan, dat is waar zij het voor doet. Bio Erf 17 biedt biologische producten vers van het land, met voldoende variatie en van goede kwaliteit! Klik hier voor meer informatie over Bio Erf 17.

KLAASJAN VAN PLUIMVEEBEDRIJF SALOMONS

In 1962 kreeg Lucas Salomons de kans om een bedrijf te starten en vestigde zich als akkerbouwer over ruim 32 hectare in Flevoland. In de jaren die volgden ontwikkelde het akkerbouwbedrijf zich. In 1976 besloot de tweede generatie van de organisatie om vleeskuikens te houden. Vooruitstrevend en uniek, want in Oost-Flevoland bestonden nog geen pluimveebedrijven in die tijd. Inmiddels is het pluimveebedrijf van Klaasjan Salomons gehuisvest in drie stallen en wordt hier op diervriendelijke en duurzame wijze pluimvee gehouden. De vrije uitloop kippen mogen iedere dag naar buiten, waar zij 15 hectare de ruimte hebben om te scharrelen. De verwerkingslijn van de eieren is volledig geautomatiseerd. Niet alleen het stapelen van eieren op de pallets wordt door een robot gedaan, maar ook de lege trays worden gevuld met hulp van machines. Klik hier voor meer informatie over Pluimveebedrijf Salomons.

Loop het water je al uit de mond? Op de menukaart van Flevonice vind je onder andere heerlijke broodjes, salades en stampotten. Dagelijks maken wij ook een smoothie van het verse groente en fruit dat wij in huis hebben. Pure streekproducten met liefde en passie bereid!

Volg ons:

© Flevonice 2020. Alle rechten voorbehouden.