fbpx Kwaliteit van het ijs | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Kwaliteit van het ijs

Mededeling: Flevonice zal gedurende 2020 gesloten blijven voor publiek
Kwaliteit van het ijsWeersinvloeden als zon, wind, regen en temperaturen beïnvloeden de kwaliteit

Omdat onze ijsbanen in de buitenlucht liggen en het klimaat geen dag hetzelfde is hebben we gedurende de dag doorlopend te maken met veranderingen van het ijs. Daarom geven wij de kwaliteit van ons ijs een cijfer. Hierdoor weet je vooraf precies waar je aan toe bent zodra je komt schaatsen op onze ijsbanen.

IJskwaliteit 9

Mooie gladde en harde ijsvloer. In combinatie met mooi winters weer is het zeker de moeite waard om ''ijsvrij'' te nemen.

IJskwaliteit 8

Mooie en vlakke ijsvloer. Door gebruik kan er her en der een scheur zijn ontstaan.

IJskwaliteit 7

De ijsvloer is ruim voldoende. Door gebruik kan er her en der een scheur zijn ontstaan en door hoge temperaturen, wind en/of regen kunnen er ribbels in het ijs zitten.

IJskwaliteit 6

De ijsvloer is voldoende, maar wisselend. Door gebruik kan er her en der een scheur zijn ontstaan. Door hoge temperaturen, wind en regen kunnen delen van de ijsbaan nat zijn, daarnaast kunnen er ribbels in het ijs zitten.

IJskwaliteit 5

Een matige ijsvloer. Door veel wind, hoge temperaturen en regen zijn er veel ribbels in het ijs en daarnaast ook scheuren. We adviseren vooral  's ochtends en 's avonds gebruik te maken van de ijsbanen.  De ijsconditie is dan meestal beter dan overdag. 

Wil je meer weten over de opbouw van onze ijsbanen?
Flevonice vandaag:
Flevonice is vandaag gesloten.
17° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2020. Alle rechten voorbehouden.