fbpx Zelfvoorziening in energie | Flevonice
Bestel E-ticket
Menu
E-tickets

Zelfvoorziening in energie

Mededeling: Flevonice zal gedurende 2020 gesloten blijven voor publiek
Zelfvoorziening in energieOntdek onze ontwikkelingen naar een duurzamere wereld

Duurzaamheid is een vraagstuk dat een belangrijke positie inneemt bij Flevonice. Als sports & funpark zijn wij verantwoordelijk voor honderdduizend bezoekers per jaar en dit brengt natuurlijk een verantwoordelijkheid met zich mee. Flevonice is een plek om elkaar te ontmoeten. Op onze verschillende parcours verbinden wij gezinnen, vrienden, collega's, maar ook bijvoorbeeld bedrijven onderling tijdens netwerkevents. Onder onze maatschappelijk verantwoordelijkheid verstaan wij niet alleen het waarborgen van een veilige (sport)omgeving, maar ook een bijdrage aan een duurzamere wereld. Wij zijn een langdurig proces gestart om een energieneutrale operatie in de toekomst te realiseren middels opwekking van duurzame energie. Lees hieronder verder over onze ontwikkelingen op dit gebied!

De beslissing om over te gaan tot een doorstart van Flevonice  werd gemaakt op basis van een systematische aanpak. Om een duurzame bedrijfsvoering te realiseren stelden wij onszelf de volgende twee vragen:

Welke maatregelen kunnen wij treffen om ons energieverbruik te beperken?

Op de afbeelding hierboven zie je Flevonice van voor 2013. Om ons energieverbruik te reduceren, werd besloten om de initiële ijsbaan van vijf kilometer in te korten naar de huidige drie kilometer. Dit gold als een belangrijke stap in de richting van een duurzamere bedrijfsvoering. 

Kunnen wij onze energie op een duurzamere manier verkrijgen?

Wij zijn ons naast het reduceren van ons energieverbruik ook gaan verdiepen in mogelijkheden om onszelf van energie te voorzien. Een langdurig proces werd gestart waarbij bestemmingsplannen, bouwvergunningen en subsidieaanvragen aan te pas kwamen. Daarnaast benaderden wij verschillende partijen om ons te ondersteunen in het maken van de juiste beslissingen. Inmiddels zijn wij voorzien van de benodigde documenten en hebben wij de opdrachten uitgezet. Na afloop van het winterseizoen 2016/2017 zullen wij beginnen aan de aanleg van het zonnepanelenpark! Zie hieronder ook de reportage van de Drontenaar.nl in gesprek met onze Algemeen Directeur Maarten van der Ven over deze kwestie. 

Aandachtspunten

Het proces naar een duurzamere bedrijfsvoering vergt veel tijd en energie. Het proces omvat tal van belangrijke beslissingen die met elkaar verbonden zijn. Een voorbeeld hiervan is het beroep doen op subsidies, pas zodra de bouwvergunning is vrijgegeven. De complexe ontwikkeling brengt een aantal aandachtspunten voor een effectieve realisatie met zich mee:

  • Tijdrovend: Een project met zo’n omvang doet een beroep op jouw agenda. Het is daarom ook van belang dat dit project niet synchroon loopt met te veel andere projecten die om veel energie vragen.   
  • Complexiteit: De materie van dit project is erg ingewikkeld. Het loont daarom om jezelf te verdiepen in de materie. Afgaan op opinies van adviseurs en intermediairs is daarom niet aan te raden.
  • Samenwerking: Een project met grote omvang vraagt niet alleen om contact met verschillende derde partijen, maar ook om de juiste samenwerking met deze partners. Dankzij de onderlinge afhankelijkheid is het van essentieel belang dat er duidelijke afspraken worden gemaakt en dat goed contact wordt gewaarborgd. 

Heb je vragen over de bovenstaande ontwikkelingen? Wil je zelf jouw ervaringen delen over een vergelijkbaar project? Wij zijn erg benieuwd en horen graag van je!

Flevonice vandaag:
Flevonice is vandaag gesloten.
16° graden
Meer doen bij flevonice? Kijk bijvoorbeeld eens bij:
Volg ons:

© Flevonice 2020. Alle rechten voorbehouden.